Psst: deze cursus wordt vernieuwd!

Ik ben hard bezig deze cursus te updaten: ik wil al mijn kennis over reels toevoegen - en de cursus is nu al 2 jaar oud (en dat is een lange tijd voor social media). 


De nieuwe cursus is nog niet af. Maar iedereen die NU deze cursus koopt, krijg sowieso automatisch gratis toegang tot de nieuwe cursus die in 2024 van start gaat. Dus je kunt met een gerust hart alvast deze cursus volgen als je wilt. Liever wachten op de hele nieuwe versie? Zet jezelf dan op de wachtlijst.

Leer met plezier en zelfvertrouwen vloggen

...voor méér volgers en klanten op Instagram

#LongStoryShort: de populaire insta-cursus met al meer dan 6.542 cursisten

Je wílt wel stories maken, maar...

Je vindt dat je meer zichtbaar moet zijn op Instagram. Je ziet anderen vol zelfvertrouwen zichzelf of hun bedrijf promoten door stories te maken. Je beseft ook dat het belang van videoskills nu in 2022 niet meer te negeren is: bedenk maar eens hoeveel video je zelf kijkt. 


Maar zelf doen? Lastig. Het is zoveel werk, en je weet nog niet precies hoe je de kijker 'vast' houdt. Mensen swipen je stories weg, je volgersaantal groeit maar niet, je krijgt te weinig respons en reacties.


Of je durft nog helemaal niet te beginnen. Misschien heb je lichte camera-angst en verstijf je als je wilt praten op beeld. Dan denk je aan alle mensen die dit gaan bekijken, en hoe ze over je gaan oordelen. Online zichtbaar worden voelt zo naakt en eng.


Bovendien, stel dat je wél zou durven... je weet nog steeds niet goed wát je dan gaat zeggen. Wat is interessant? En hoe zorg je dat mensen niet wegswipen of ontvolgen? Waarom zouden mensen naar JOU willen kijken? Zo speciaal voel je jezelf niet.

Herkenbaar?

Je bent bang dat mensen je narcistisch gaan vinden.  "Zul je haar weer hebben." of "moet ze weer zo nodig".

Je blokkeert als je je camera aanzet. Je weet niets te zeggen en niets te laten zien wat leuk is. 

Je denkt dat je niet interessant genoeg bent. Waarom zouden mensen je moeten volgen?

Je voldoet niet aan het ideale schoonheidsplaatje 'dus dit wordt niks met mijn leeftijd of uiterlijk."

Je maakt wel vlogs, maar mist een grote lijn of idee erachter. Je hebt geen visie en strategie.

Maar je kan stories maken ook op deze manier ervaren:

null

Je pakt je telefoon met liefde erbij: even filmen wat je doet. Kort en bondig aan je volgers vertellen wat je nieuwe leuke plannen zijn. Je volgers leren je kennen: al snel voelt het voor hen als een online vriendschap. Je snapt welke stories gaan 'aanslaan' en hoe je van je volgers betalende klanten maakt. Je ziet je volgers groeien en merkt als ondernemer gelijk resultaat in je omzet: mensen kopen graag van iemand die ze vertrouwen. En bovenal: je hebt er plezier in.

We gaan in deze cursus vloggen en stories maken ontleden zodat je weet hoe je dit aanpakt.

Ik geef zo transparant en helder mogelijk aan hoe ik mijn vlogs bedenk en maak. Ik vertel precies alle storytelling trucjes, hoe ik authentiek blijf op camera, en hoe ik ondertussen toch mijn bedrijven en cursussen promoot.


 • Je gaat leukere, waardevolle vlogs maken en daarmee van je huidige volgers trouwe fans maken.
 • Je volgersaantallen groeien en je krijgt meer kijkers op je stories: mensen gaan naar je doorverwijzen ("Zij is leuk om te volgen!")
 • Je voelt geen angst om op camera te praten, want je hebt geoefend met 400 van mijn tips en trucs.
 • Je online zichtbaarheid schiet omhoog, waardoor je ook grotere kans hebt om in de media te komen als expert.
 • Mensen kopen eerder je product omdat ze het idee hebben dat ze je kennen. Dat voelt vertrouwd en veilig.

Van bang voor de camera naar 48.000 volgers

Ik was niet het type voor om te vloggen. Te verlegen, te onbekend. Dat vond niet alleen ikzelf, ook mijn omgeving vond dat: "Nee, asjeblieft, word geen wanna-be-influencer". En de allereerste keer dat ik een vlog maakte voor mijn 60 volgers op instagram, vond ik het doodeng. En wist ik niets 'zinnigs' te zeggen.


Maar drie jaar later sta ik bekend om mijn leuke stories en heb ik 44K volgers. Mijn geheim? Ik pas storytelling en technieken uit de journalistiek toe. Ik weet exact wanneer een vlog aanslaat en wanneer niet. Slechts 1% van mijn kijkers swiped weg bij een story. Van mijn 48.000 volgers kijken er elke dag ongeveer 24.000 trouw. Dat is 50% van mijn volgers, het gemiddelde ligt wereldwijd op 10%.


Mijn business is gegroeid. Ik heb meer dan een miljoen verdiend via verkoop op Instagram. Mijn online zichtbaarheid is zo groot, dat ik daardoor vaak wordt gevraagd in de media, als spreker of zelfs prijzen win. 


Dit was allemaal nooit zo snel gelukt als ik niet drie jaar geleden mijn eerste vlog op Instagram publiceerde, dat leerproces aanging en videoskills ging ontwikkelen. En in deze cursus geef ik al die kennis door.

€497,-

De cursus #Longstoryshort

De populaire cursus over vloggen op Instagram Stories, zodat je méér volgers, engagement en daarmee klanten en omzet krijgt. Leer hoe je authentiek en boeiend jezelf online zichtbaar maakt met je storytelling skills op video. 

Bekijk de #Longstoryshort trailer:

Waarom de cursus uniek is:

Ik geef je ook mindset, liefde, zelfvertrouwen en empowerment over vloggen mee

Jezelf filmen voelt vaak als 'spannend'. Ik loods je daar doorheen: ik vond vloggen óók doodeng in het begin. De cursus bestaat dus niet alleen uit trucs en kennis over storytelling op video, maar je krijgt ook een boost aan zelfvertrouwen door mijn tips. 

Extreem veel waarde voor een lage prijs

Mijn cursussen zijn giga-populair: er doen honderden ondernemers tegelijkertijd aan mee. Dat geeft me de kans hele waardevolle informatie voor een lage prijs te geven.

Geen focus op hashtags en geen gratis beginnersinfo

Ik focus me in de cursus op de advanced tips: ik ga je niet uitleggen hoe je een instagram account opzet of hoe je een eerste story maakt. Dat kun je namelijk gratis online opzoeken: ik wil daar geen cursusruimte mee verspillen en geef je de diepere, échte tips. Echte beginners kunnen alsnog meedoen hoor, want ik heb daar ook een filmpje over. Maar de cursus is vooral populair omdat ik juist de tips geef die je niet gratis online kunt vinden. 

De cursus vraagt slechts 5 uur van je tijd

Je volgt de cursus op een online videoplatform. Je kunt op eigen tempo door de video's en modules heengaan, en je hebt onbeperkt de tijd om de videocursus te kijken. 

Aan het eind van de cursus heb je dit bereikt

Je creëert betrokken volgers

Doordat je content is verbeterd, maak je leukere stories en groeit je kijkersaantal & engagement.

Je omzet & volgers groeien

Met je nieuwe online zichtbaarheid groeit de interesse in je product of dienst, wat tot meer omzet leidt.

Je hebt plezier in vloggen

Je stopt twijfels of je wel 'leuk genoeg' bent. Want je weet dat jij ook gezien en gehoord mag worden.

Dit krijg je in de modules te horen

Module 1: Blokkades, angsten en het juiste account kiezen

Deze module leert je enerzijds over je grootste angsten en blokkades met vloggen, en ik geef tips over hoe ik het mezelf aanleerde. Ook gaan we op deze eerste dag specifiek voor ondernemers heel praktisch in op strategische keuzes: op welk account moet je focus liggen? Maak je stories als privé-account of als bedrijf? En kan je ook te openhartig zijn en daarmee je bedrijf schade toebrengen? 


 • Wat doe je met kritiek over vloggen?
 • Hoe vlecht je privé en zakelijk door elkaar? 
 • Welk account gebruik je het beste voor welke boodschap?  

Module 2: Bepalen voor wie en waarover je vlogt

Aan het eind van de module zeg je niet meer dat je 'niet interessant genoeg' bent. Je weet de verschillende manieren waarop je waarde toevoegt en snapt het verschil tussen de soorten stories die je maakt.


 • Weet je de 3 manieren waarop je waarde toevoegt met stories
 • Kun je een kernboodschap verpakken in videovorm
 • Snap je per story van 15 seconden precies wat dit teweeg brengt bij jouw kijker  

Module 3: Je leert vlogs maken die verslavend zijn om te kijken

Je leert hoe je stories het beste kunt inplannen en wat bij jou past, zodat je niet 24/7 op een dag de druk voelt met je mobiel bezig te zijn. Ook vertel ik je hoe je afhaakmomenten kan voorkomen waarop je kijker denkt: "Ik swipe door." 


 • Je leert 11 belangrijke afhaakmomenten voor je volgers
 • Wat je moet doen als je 'saai' overkomt of klinkt
 • Hoe je je mobiel vasthoudt en waar je moet kijken
 • 3 veelgemaakte foutjes tijdens vloggen

Module 4: Leren vloggen in jouw eigen stijl en een ritme vinden

Deze module draait helemaal om je eigen manier en stijl vinden: wat past bij jou? Hoe maak je haakjes naar de thema's die jij belangrijk vindt, zonder het saai te maken? Je leert dat 'authentiek' zijn niks te maken heeft met ALLES zomaar online gooien. Ontdek hoe je dat wél doet en waarom ritme zo belangrijk is.


 • Hoe de 5 w's van de journalistiek je stories beter maken
 • Wat de impact is van 'verveeld' zijn of 'klagen' op je kijkers
 • Waarom ritme in stories allesbepalend is 

Module 5: Storytelling en Hollywood regels toepassen in je stories

De grootste kracht en impact maak je als je een verhaal kunt vertellen op beeld. In deze module pakken we álle tips van de vorige modules en voegen we storytelling toe. 


 • Hoe ik de filmregels van Hollywood toepas in stories van 15 seconden
 • Waarom je beter achteraf stories kan plaatsen, niet 'live' in het moment
 • Welke 'shots' je moet hebben voor een fijne serie vlogs
 • 11 storytechnieken en filmtrucs om toe te passen  

Module 6: Je bedrijf

Ik gebruik Instagram zelf strategisch als ondernemer, om mijn cursussen te promoten en mezelf zichtbaar te maken als ondernemer. In deze module leer ik je precies hoe jij dat ook doet en waarom video zo krachtig is als ondernemer.


 • Hoe je jezelf verkoopt zonder pusherig te worden
 • Wat de do's en don'ts zijn als ondernemer op instagram
 • Hoe maak je van iets saais toch jezelf een boeiend expert om te volgen?

Je krijgt ook nog leuke bonussen


 • Alle live Q&A opnames van afgelopen cursusrondes met ruim 3 uur aan waardevolle informatie over vloggen en stories maken.
 • Speciale salescontent: hoe verkoop ik mijn dienst/product op insta, zonder dat het drammerig wordt?
 • Een lijst met 101 ideeën om over te vloggen
 • Werkboek met 5 story formats die altijd werken

Precies 6.542 mensen deden de cursus al 

Dit zit er allemaal bij: 

5 uur video's over stories

Verdeeld in 6 modules, krijg je werkelijk alles te horen over leuke, engaging stories leren maken. 

101 story ideeën

Je krijgt een lijst met 101 ideeën om over te vloggen

5 story formats

Formats die altijd werken als je je stories meer boeiend wil maken!

Bekijk trailer 2 van #Longstoryshort:

Vond je 't niks? 100% geld terug

Ik heb nog geen énkele cursist van de ruim 5.000 ex-cursisten gehad die er niet minimaal 3 geweldige tips uit heeft gehaald. Dus ik durf met liefde te beloven dat als je niks leert of nuttig vindt, je binnen 14 dagen na aankoop je geld terug krijgt.  

Over Celine Charlotte van 't Wout

Ondernemer Celine Charlotte (@celinecharlotte) heeft meer dan 16.000 ondernemers geholpen naar hun intuïtie te luisteren, meer omzet te maken en hun business en zelfvertrouwen naar een volgend niveau te tillen. 


Dat doet ze via haar cursussen met C.Academy (ze is de originele bedenker van de Instagramcursus), haar social media, haar podcast en in de media. Ze is ook uitgeroepen tot jong ondernemerstalent door FD. 

Is deze cursus voor jou geschikt? 

JA: Als je al graag stories maakt, maar mensen snel wegswipen of je weinig kijkers trekt

Leuke, verslavende stories kunnen maken is een skill die we in deze cursus gaan trainen en uitleggen. 

JA: Als je nog nooit hebt durven vloggen maar het wel graag wilt gaan doen

Er is altijd ongeveer 50% van de deelnemers die nog nooit heeft gevlogd, en door de cursus wél de stap durft te nemen om pratend in beeld te komen. 

JA: Zowel voor ondernemers als niet-ondernemers

Voor deze cursus is ondernemer zijn niet verplicht: 20% van de cursus focust zich echt specifiek op meer verkoop halen uit je instagram. Verder zijn alle tips toepasbaar op álle mensen die betere stories willen maken. 

JA: Als je al heel erg bekend bent met instagram

Dit is een topcursus voor als je instagram al veel gebruikt en leuk vindt. Ook influencers, videomakers en online marketeers doen aan de cursus mee, omdat ze hun percentage storykijkers omhoog willen hebben of next level willen gaan.

                                       

Veelgestelde vragen #Longstoryshort

Ik ben helemaal nieuw op instagram. Is de cursus dan geschikt?

Je kan absoluut meedoen, maar weet wel dat dit niet een beginnerscursus 'hoe werkt instagram' is. Heel veel informatie over de basics van instagram zijn gewoon heel simpel gratis online te vinden. Vragen als: 'Wat is een story?' of 'Hoe plaats ik een foto?' behandel ik dus niet IN de cursus. Ik heb er wel een filmpje van gemaakt wat je gratis kan kijken, zie link in mijn bio van instagram.

Dat gezegd hebbende, heeft ongeveer 50% van de cursisten nog nooit echt actief gebruik gemaakt van stories of instagram, dus het is een geweldige manier om het medium echt te gaan snappen.

Ik maak al stories op instagram. Is de cursus dan geschikt?

Jazeker! De helft van de cursisten heeft vaak nog weinig ervaring, de andere helft heeft al heel veel ervaring. Er doen vaak ook influencers en mensen met een nog groter bereik mee. Dit komt omdat ik in de cursus heel erg inga op kwalitatief hoge stories maken, en verkopen op instagram: dat zijn skills die je kunt ontwikkelen. Als je meer engagement, meer trouwe volgers en meer betalende klanten wil halen uit je stories, is deze cursus daar dus ideaal voor.

Ook als je merkt dat mensen wegswipen, of een slechts een heel laag percentage van jouw volgers ook echt jouw stories kijkt.

Ik ben ondernemer. Kan ik de cursus zakelijk aftrekken?

Jazeker! Je krijgt een factuur met daarop de kosten. Een cursus als dit valt onder je bedrijfskosten, want het helpt je aan meer klanten, zichtbaarheid en omzet :) Dus je kunt de volledige cursus aftrekken als kosten, plus de btw terugvorderen.

Hoelang duurt de cursus?

De cursus duurt 5 uur, als je alle filmpjes achter elkaar kijkt. Ook is er nog bonus content die je kunt kijken, van 3 uur aan Q&A's over dit onderwerp met Celine Charlotte. Je kunt de cursus onbeperkt kijken.

Ik woon in het buitenland. Moet ik btw betalen?

Als je ondernemer bent en in het buitenland woont, betaal je het btw tarief wat in dat land geldt. Dit wordt automatisch gecorrigeerd tijdens de checkout: Zorg ervoor dat je in de checkout je btw nummer en bedrijfsnaam opgeeft. Het systeem controleert automatisch of deze gegevens kloppen en past het juiste btw bedrag toe.

Voor particulieren in het buitenland - of iedereen zonder btw nummer - geldt dit helaas niet. Dan betaal je gewoon de Nederlandse BTW van 21%.

Ik ben geen ondernemer. Is de cursus dan geschikt?

Ja! Alhoewel ik heel veel volgers heb die ondernemer zijn, wordt deze cursus ook gevolgd door mensen die meer zichtbaar willen worden met hun passie, activisme, platform of expertise.

Ik richt me een aantal keer wel heel duidelijk tot alle ondernemers (bijvoorbeeld wanneer ik het heb over sales en klanten binden via insta) maar je kan deze tips gewoon overslaan of toepassen op je eigen situatie. Ongeveer 30% van de deelnemers is (nog) geen ondernemer.

Kan ik gebruikmaken van de STAP-regeling? Of is er een anders subsidie waar ik aanspraak op kan maken bij het aanschaffen van de cursussen van C.Academy?

Het is niet mogelijk om gebruik te maken van de STAP-regeling, daarvoor moet je een door de overheid geaccrediteerde instelling zijn. In principe kun je voor de cursussen van C.Academy geen (andere) subsidie krijgen.

                                   

50% van mijn volgers kijkt elke dag mijn stories. En 99% daarvan swiped nooit door of weg.

 Dat zijn hele hoge percentages. Laat me je leren hoe ik dat doe.

Samenvattend kan je dit verwachten 

Je gaat leren om hele goede stories te maken op Instagram, zodat je volgers aan je bindt, je meer kunt verkopen en nieuwe volgers aantrekt. Ook ga je leren:


 • Welke do's en dont's er zijn zodat mensen niet wegswipen bij je verhaal
 • Hoe je met plezier & gemak tegen de camera praat

 • Hoe je jezelf of je bedrijf verkoopt op insta met 'storysales'

 • De videoskills die je moet hebben om next level te gaan voor de komende 5 jaar

 • Storytelling op video en de 11 Hollywood geheimen

 • Authentiek jezelf blijven op camera en zo meer volgers krijgen

 • 101 story ideeën om zelf te doen en de 5 vlog-formats die altijd werken.


497,-

Ja, ik doe mee

De populaire cursus over vloggen op Instagram Stories, zodat je méér volgers, engagement en daarmee klanten en omzet krijgt. Leer hoe je authentiek en boeiend jezelf online zichtbaar maakt met je storytelling skills op video. 


Ik ga je álles geven wat in me zit over dit onderwerp, en kan niet wachten om je erbij te hebben. Als je nu je ticket koopt, heb je gelijk al toegang tot de cursus.