arrow_drop_up arrow_drop_down

Wie is Celine Charlotte

een snelle kennismaking in 90 seconden ->

3 dingen om te weten over C.Academy

Dit is Celine Charlotte, de oprichter

C.Academy is opgericht door ondernemer Celine Charlotte van 't Wout. Ze heeft 2 jaar geleden het concept 'een cursus op Instagram' bedacht en sindsdien ging het razendsnel en hebben er 11.000 mensen een van haar cursussen gevolgd. Ze maakt een podcast, vlogt op Instagram, is spreker en runt 2 bedrijven. Wil je meer weten over haar, kijk op haar persoonlijke site.

Je kent ons misschien van de televisie of in de krant

C.Academy en Celine Charlotte van 't Wout komen voortdurend in het nieuws, in o.a. Business Insider, Quote, NOS, AD, NRC, BNR, EditieNL, Radio1, Elle en Parool. Celine Charlotte is ook vaste columnist voor het FD.

Méér dan alleen cursussen op instagram

Je kunt verschillende soorten cursussen via C.Academy volgen: er zijn 4 cursussen op Instagram, en 2 voor op je laptop. De populairste cursus #productiviteitonfleek is te koop op allebei de platformen. Sommige cursussen starten 2x per jaar, anderen zijn jaarrond te koop.

Hoe kwam je op het idee? 

"Ik was al actief op Instagram: vooral met stories maken, die korte vlogs van 15 seconden. Toen ik merkte dat mijn volgers mijn tips over productief werken heel interessant vonden, bedacht ik: 'wacht eens, hier kan ik mooi een cursus over maken'. Ik ben een ondernemer, zie overal kansen in.


Er bestond nog niet zoiets als een cursus op Instagram. Maar ik dacht: als ik nou een apart account aanmaak en dan in de hoogtepunten en op de feed alle tips plaats? Dan vraag ik geld als mensen dat account willen volgen. Het lijkt MIJ een ideale manier van kennis vergaren, en als dat zo is, vinden vast meer mensen dat. En zo gebeurde het. Aan de eerste ronde deden gelijk 500 mensen mee.


En twee jaar later zijn het 11.000 cursisten en heb ik 1.000 mensen in een doorlopend membership gehad. Echt te gek."

Op de bank bij RTL

Om te vertellen over mijn bedrijven

RTLZ bij mij op kantoor

over intuïtief ondernemen

Breng me naar de cursussen