Wie is Celine Charlotte

een snelle kennismaking in 90 seconden ->

3x snelle facts over C.Academy

Dit is Celine Charlotte, de oprichter

C.Academy is opgericht door ondernemer Celine Charlotte van 't Wout. Ze heeft 6 jaar geleden het concept 'een cursus op Instagram' bedacht en sindsdien ging het razendsnel en hebben er meer dan 21.000 mensen een van haar cursussen gevolgd. Ze maakt een podcast, vlogt op Instagram, is spreker en woont met haar dochtertje afwisselend in New York en Amsterdam. Wil je meer weten over haar, kijk op haar persoonlijke site.

Je kent ons misschien van de televisie of in de krant

C.Academy en Celine Charlotte van 't Wout komen voortdurend in het nieuws, in o.a. Business Insider, Quote, NOS, AD, NRC, BNR, EditieNL, Radio1, Elle en Parool.

Podcast of Instagram volgen

De beste manier om kennis te maken met Celine Charlotte is om haar instagram te volgen. Of luister een van haar podcasts

Waarom doe je dit werk?

 "Ik ben zelf gek op zelfontwikkeling, heb meer dan 500 zelfhulpboeken gelezen en ontelbaar veel cursussen gedaan. In mijn leven denk ik wel iets van 50.000 euro uitgegeven om mijn mindset & skills naar een ander niveau te tillen. Dat heeft zo ontzettend veel impact en effect gehad op mijn leven, dat ik heel veel voldoening krijg om op die manier nu anderen ook te helpen."


Waarom denk jij dat je geschikt bent om cursussen te geven? 

"Ik leer zelf het beste van mensen die iets hebben bereikt wat ik ook wil bereiken: dan krijg je de praktische échte tips en stappen. Dat is dus ook mijn manier van coachen: ik vertel stap voor stap hoe ik dingen aanpak, hoe ik denk, wat me motiveert en wat me helpt om bepaalde doelen te bereiken. Dus ik geef les in de topics waar ik goed in ben. Dus alhoewel ik wetenschappelijk ben opgeleid en 7 jaar als NRC journalist heb gewerkt, vind ik papiertjes en diploma's overrated: geef mij altijd maar iemand die goed kan uitleggen en me motiveert. Mijn achtergrond helpt natuurlijk wel: als journalist ben ik gewend om informatie te structuren en overzichtelijk te presenteren."


Wat is er bijzonder aan je cursussen? 

"Ze werken het beste voor iemand die zich in mij herkent, of bepaalde eigenschappen die ik heb, zich eigen wil maken. Het zijn persoonlijke cursussen: ik vertel precies hoe IK dingen aanpak, zie en doe, dus als iemand helemaal niks met mij als persoon heeft, zou ik een cursus niet aanraden.


De meeste cursisten herkennen zich in bepaalde aspecten in mij. Daarom werken de cursussen ook zo goed: ik vertel niet algemene informatie, ik verwerk mijn eigen blokkades, gevoelens en persoonlijke tips erin. Hoe ben IK met bepaalde zaken omgegaan. Dat maakt ze enorm sterk en herkenbaar, en daarmee praktisch toepasbaar."   


Je was de eerste bedenker van cursussen op Instagram.

"Dat is inderdaad hoe ik C.Academy begon: met cursussen geven op een privé account. Wilde je de cursus volgen, moest je een kaartje kopen. Ik begon dat omdat mijn eerste bedrijf SPOT zo'n succes was en ik steeds meer zichtbaarheid kreeg als ondernemer. Ik ben toen begonnen met praktische tips geven over HOE ik denk en werk op mijn Instagram. 


En dat werd zo goed ontvangen, dat ik cursussen ben gaan geven over alles wat ik goed kan en wat me nuttig leek voor anderen. En een paar jaar later zijn het 21.000 cursisten. Mijn manier van cursus geven is ook meegegroeid: nu volg je een cursus niet alleen op Instagram, maar ook met video's, een app, een podcast en livesessies."

Op de bank bij RTL

Om te vertellen over mijn bedrijven

RTLZ bij mij op kantoor

over intuïtief ondernemen

Breng me naar de cursussen